به گزارش خبرگزاری مهر ، در نامه مصطفی آجورلو به رئیس جمهوری اسلامی ایران آمده است: " یکی از شرایط ورود باشگاههای ایرانی به لیگ قهرمانان آسیا، دریافت حق پخش تلویزیونی از صداوسیما میباشد. این خواسته کنفدراسیون فوتبال آسیا از فدراسیون جمهوری اسلامی ایران، تاکنون مورد قبول سازمان صداوسیما قرار نگرفته و از همین رو تصمیمگیری نهایی برای حل این موضوع به حضرتعالی سپرده شده است. از همینرو اتحادیه فوتبال باشگاهها وظیفه خود میداند در جهت دفاع از حقوق باشگاهها به ذکر چند نکته بپردازد."
در ادامه عنوان شده است: " سابقه دریافت حق پخش تلویزیونی توسط باشگاهها به طرح مجلس وقت شورای اسلامی بازمیگردد. براساس این طرح، مجلس شورای اسلامی خواستار دریافت حق پخش تلویزیونی مسابقات لیگ توسط باشگاهها از صداوسیما میشود. این طرح پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی، با مخالفت شورای نگهبان قانون اساسی مواجه و جهت تصمیمگیری نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام میرود. در همین حال دو نفر از مدیران باشگاههای کشور طی نامهای به صداوسیما اعلام میکنند که مشکلی بابت حق پخش تلویزیونی ندارند، لذا این طرح توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام به بایگانی سپرده میشود."
درنامه آجورلو اظهار شده است: " توسعه فوتبال از مسیر خصوصیسازی میگذرد. تجربه سایر کشورها نشان میدهد که حضور بخش خصوصی در فوتبال به رشد و توسعه این ورزش میانجامد. یکی از مهمترین نمادهای رشد و توسعه فوتبال کشور، حرفهای شدن باشگاههای فوتبال است. باشگاهها به عنوان ارکان فوتبال توسعهیافته در صورتی حرفهای میشوند که پس از واگذاری به بخش خصوصی از درآمدهای حاصل از فوتبال بهرهمند شوند. مهمترین این درآمدها، حق پخش تلویزیونی مسابقات است که در تمام دنیا سود بزرگی را نصیب باشگاههای فوتبال میکند- ذکر این نکته لازم است که در وضعیت فعلی باشگاهها از فقر منابع درآمدی رنج میبرند- از همینرو اکنون یک فرصت تاریخی برای باشگاهها پدید آمده تا حقوق مسلم خود را از صداوسیما دریافت کنند. بیتردید اجرای اصل 44 قانون اساسی در کنار دریافت حق پخش تلویزیونی از صداوسیما موجبات حرفهای شدن فوتبال کشور را پدید خواهد آورد."
در این نامه عنوان شده است: "دور از انصاف است که نقش صداوسیما را طی سالیان گذشته در فوتبال کشور نادیده بگیریم. این سازمان در جهت دهی، رونقبخشی و حمایت از فوتبال کشور عملکرد قابل تقدیری داشته است. در مقابل به واسطه مخاطبان پرشمار فوتبال و جذابیت این ورزش، صداوسیما هم در بخش تولید، جذب مخاطب و درآمد، بهره فراوانی از فوتبال برده است. از همینرو، کمترین خواسته باشگاههای کشور از آن سازمان برقراری احترام متقابل میان صداوسیما و باشگاهها است. این حق طبیعی باشگاهها است که بخشی از درآمدی که مربوط به عملکرد و تلاش آنها میباشد به خودشان تعلق گیرد تا زمینههای برقراری احترام متقابل میان این دو بخش فراهم شود."
در نامه رئیس شورای مرکزی اتحادیه باشگاههای فوتبال ایران اظهار شده است: " اکنون که تصمیمگیری در مورد حق پخش تلویزیونی با مخالفت صداوسیما مواجه شده و کنفدراسیون فوتبال آسیا تا پنجم آذرماه برای حل این مشکل به ایران فرصت داده و از سویی تصمیم گیری نهایی برای حل این موضوع از جانب صداوسیما به دلیل استناد این سازمان به مسکوت گذاشته شدن طرح توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام به حضرتعالی واگذار شده، اتحادیه فوتبال باشگاهها خواستار آن است که دولت محترم جمهوری اسلامی پس از رایزنی با شورای نگهبان قانون اساسی با ارائه لایحهای به مجلس شورای اسلامی زمینه اعطای حق پخش تلویزیونی به باشگاهها را فراهم آورد تا این فرصت تاریخی به ارتقای منابع درآمدی باشگاههای کشور منجر شود. با توجه به مشروط شدن حضور چهار نماینده فوتبال ایران در لیگ قهرمانان به دریافت حق پخش تلویزیونی توسط باشگاهها و خطر محرومیت تیمهای ایرانی از حضور در لیگ قهرمانان آسیا، خواهشمند است با تصمیم خود خطری را که متوجه فوتبال ایران شده است، رفع نمایید تا زمینه اعتلای نام مبارک جمهوری اسلامی ایران در صحنههای ورزش آسیا و جهان فراهم گردد."
نظر شما